20.02.2024  представление "Банкови кризи и наказания"
по Жан Пиер Мартинез

Източник: ДКТ Стара Загора
Позоваването на източника е задължително.  
  


19.00 часа, в салона на ДКТ - Сливен
  

преводач: Михаела Кацарова
режисьор: Теди Москов
сценограф: Свила Величкова
музика: Антони Дончев
фотограф: Александър Богдан Томпсън
участват: Антония Кундакова, Биляна Райнова, Златина Караенева, Кирил Антонов, Любомир Желев, Татяна Андреева, Янчо Иванов


Постановката „Банкови кризи и наказания“ е по текст на френския драматург Жан Пиер Мартинез и се поставя за първи път в България.
„С Жан Пиер Мартинез се сприятелихме и той няма нищо против да импровизирам върху текстовете му, има ми доверие. В пиесата става въпрос за един човек, който си търси работа и попада на най-неподходящото за него място – в банка. А той е със свободна професия и нищо не разбира.
Комедийното идва от това, че съм комедиен режисьор, че актьорите тук могат да играят смешно, защото са куклени актьори и от несъответствието между очакванията на главния герой и това което получава.“

Теди Москов, интервю за БНР



„Банкови кризи и наказания“ е трагикомедия на ежедневните ситуации. Персонажите са смешни и трагични едновременно. Сюжетът предполага неочаквано развитие- уволнен актьор си намира работа в банка. За работата си с Теди Москов актьорите Златина Караенева и Любомир Желев използват силни определения – провокативна, предизвикателна, на моменти шокова, интензивна, зареждаща и обогатяваща.

За първи път играят с режисьор, който работи на принципа на интензитета и с такава голяма палитра от начини на игра и краски на самия персонаж. Според тях Теди Москов „те хвърля в долбокото море, където представата какво ще бъде времето се губи като във висока планина”. За актьорите този режисьор е бижутер, който, шлифовайки диамант, спира точно на мястото, където камъкът ще се пропука. Той няма граници и бариери в главата и предава това постигане на пълната свобода на своите актьори.

Велизара Цонева




Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПОСТАНОВКИ НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени