22.01.2024  Плуването влиза в превантивна програма на МКБППМН

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Децата и младежите в Сливен ще имат възможност да получат безплатни уроци по плуване на общинския покрит басейн в кв. "Сини камъни". Само срещу такса за вход, всеки ден от 16 до 17 часа, басейнът ще е територия за начинаещи малки и по-големи ученици – бъдещи плувци. Те ще придобият първоначални умения под наставничеството на квалифицирани треньори. Тези дейности са предвидени в нова превантивна програма на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните и на Общината.

Основната цел е да бъдат привлечени подрастващи, които досега не са проявявали интерес или не са имали възможност да се запишат на тренировки по плуване. Очакванията са децата и младежите да бъдат мотивирани за здравословен начин на живот. Програмата поставя акцент върху превенцията на затлъстяването при децата и екранната зависимост от електронните устройства.

До края на януари бъдещите плувци трябва да заявят в своето училище желанието си да бъдат обучени. Очаква се първите безплатни тренировки за начинаещи да започнат от средата на февруари.

Покритият плувен басейн в Сливен отвори врати след основен ремонт от Общината, приключил в края на 2020 година. Спортното съоръжение се използва от Клуба по плуване, от спортисти – ветерани, от любители – деца и възрастни. Провеждат се спортни състезания, обучения на спасители.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени