17.01.2024  146 години от Освобождението на Сливен

 
11.00 часа, площад "17 януари"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Сливен отбеляза 146 години от Освобождението на града от османско иго.

На площад "17 януари" в квартал "Клуцохор" свещеници от храм "Св. Николай Мерликийски Чудотворец" отслужиха заупокойна молитва и благодарствен молебен в памет на загиналите. След това кметът Стефан Радев поднесе цветя в знак на признателност към героите, отдали живота си за свободата на града. Пред журналисти той коментира, че напоследък празниците често са разделителна линия в обществото. По думите му обаче празникът е съпреживяване на историята и повод за обединение на хората.

"На днешния ден отдаваме почит и признателност на всички онези, които са дали живота си за свободата на България и Сливен, в това число и нашите войводи и борци за свобода, в това число и всички воини в Руско-турската освободителна война. 17 януари е едно ново начало за нашия град, който се надявам, че ще има още по-славни дни и от славното ни минало", заяви Стефан Радев.

Цветя поднесоха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Маринчо Христов, заместник-командирът на Център за подготовка на специалисти полковник Данчо Николов, представители на образователни и културни институции, граждани. Цветя бяха поднесени от името на Сливенска митрополия, народните представители Десислава Танева, Мария Белова и Татяна Султанова и от директора на ОДМВР комисар Димитър Величков.

Регионален клуб "Хаджи Димитър" при Национално дружество "Традиция" направи възстановка "Освобождението на град Сливен 1878 г.".

Организатори на събитието бяха Община Сливен, митрополията и регионален клуб "Хаджи Димитър" при Национално дружество "Традиция".
Още снимки на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени