21.11.2023  Концерт по повод деня на християнското семейство

 
18.00 часа, зала "Зора"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Народно читалище "Зора 1860" и Сливенска митрополия организираха концерт по повод деня на християнското семейство. В празничното събитие участие взеха Смесен хор "Добри Чинтулов" с диригент Георгиос Филаделфевс, Школа по изкуствата "Мишо Тодоров", балетна школа "Адажио", състав за народни песни "Туида". Малките театрали от театър "Зора" представиха притчата за въвеждането на Дева Мария в храма.

В началото на концерта приветствие към присъстващите отправи агатополският епископ Йеротей, който е викарий на сливенския митрополит Йоаникий. Бе прочетен и поздравителен адрес от кмета Стефан Радев.

На 21 ноември православните християни честват Въведение Богородично, а църквата е обявила този ден за Ден на християнското семейство и младеж. Празникът Въведение Богородично е символ на единството на семейство. На този ден е редно семейството, което има неженени деца, да иде с тях на църква. По този начин ги представя на Бог и измолва от Него здраве и любов за всички. В още по-тесен смисъл денят символизира отговорността на родителите към духовните нужди на децата, към връзката им с Бога. След църква семейството се прибира и хапва вкусно ястие, което всички обичат. Масата не се вдига, за да дойде Богородица, да се нагости и да благослови дома.
Още снимки на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени