11.11.2023  Театрална постановка "С гръб към залеза"

 
Източник: Драматичен театър "Адриана Будевска" - Бургас
Позоваването на източника е задължително.


19.00 часа Зала "Зора"   


пиеса на Яна Борисова
Участват Стефан Вълдобрев, Александра Сърчаджиева, Петър Антонов и Ива Доро


"С гръб към залеза" разказва две различни любовни истории през погледа на всеки един от участниците в тях. Действието ще ни срещне с четирима герои - двама мъже и две жени, които разговарят за любовта, за разминаванията, за разделите и за красотата. Професионален готвач със собствен ресторант и телевизионно шоу (Стефан Вълдобрев); неговата асистентка, по която той е силно увлечен (Александра Сърчаджиева); световно известен пианист (Петър Антонов); писателка, която издава бестселър, описващ провалената връзка между нея и пианиста (Ива Доро).

Благодарение на книгата-бестселър, съдбите на четиримата се преплитат. "Те започват да общуват и споделят всичко, което всеки един от тях смята за истина и за свои емоционални права, на които настоява и брани. Имено това ражда нелепи, неудобни, красиви и вълнуващи ситуации и мечтания. Съдбата на всеки един от героите е уникална, странна, смешна и покъртителна. "Една ужасно нежна и страшно смешна история за красивата страна на тъгата, за залезите, танцуването и готвенето като изкуство." - Яна Борисова.

Това е третият спектакъл на режисьора Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова, които през последните години доказаха изключителното си присъствие на театралните сцени у нас и в чужбина. След огромния успех на пиесата "На живо" с участието на Александра Сърчаджиева, получил награда Аскеер за най-добър спектакъл за 2021г., номинация за наградите Икар и Аскеер за драматургичен текст и хитовата пиеса "Място, наречено Другаде", Димитър Коцев-Шошо и Яна Борисова отново се събират, за да продължат съвместната си работа, която доказано вълнува и привлича публиката. Сценографията на спектакъла е на Елис Вели, музиката - на Милен Кукошаров.

"Актьорите в тази постановка са вдъхновяващи и много талантливи. Наша стара мечта беше да ги съберем заедно на една сцена. Познавам всеки един от тях, но всеки път ги преоткривам и продължават да ме изненадват. Това е история, която вълнува, разсмива до сълзи и докосва онази невидима част от нас, която е много красива, а всички крием. Стефан, Александра, Петър и Ива успяват да го направят по изключителен начин." - споделя Димитър Коцев-Шошо.

Билети за спектакъла "С гръб към залеза" все още могат да бъдат закупени в мрежата на Eventim и на касата в театър "Сълза и смях". Продуценти на представлението са Арт Театър и Контраплан.

 
БИЛЕТИ в галерия "СЛИВЕН"
театрална каса и галерия "Сливен"
Работно време: 10.00 – 18.00 часа, всеки делничен ден
Адрес: Сливен 8800, бул. "Цар Освободител" 7
Телефон за информация:
0898 332 235, 0876 694 083
 


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени