30.08.2023  Откриване на учебната година в Спортно училище "Димитър Рохов"

 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

С издигане на българското знаме, под звуците на националния химн започна тържествената церемония за откриване на новата учебна година в Спортно училище "Димитър Рохов" в Сливен. Ученици, треньори, учители и родители се стекоха в двора на училището за първия учебен ден. Гост на церемонията бе кметът Стефан Радев, който поздрави присъстващите, като им пожела здрава и ползотворна учебна година.

"Като ученици на спортното училище може да сте горди с многото шампиони, които са излезли оттук. Пожелавам и сред вас да бъдат новите шампиони, новите любимци на Сливен и България, които да прославят името на страната ни по света. Желая на всички да се изградите като достойни граждани и успешни хора", заяви в приветствието си кметът. Той използва случая да благодари на всички учители за усилията, които полагат, за отдадеността им към професията, която е същевременно и трудна и благородна, но и една от най-важните за бъдещето на България. "Ако има нещо, което може силно да промени към добро страната ни, града ни, живота на хората, то е качественото образование. Радвам се, че през последните години престижът на учителската професия се завръща отново на най-високите нива в страната", заяви още Стефан Радев.

Директорът на училището Лъчезар Дойчев откри новата учебна година. Той пожела на своите колеги, ученици и родители спорна и благодатна година, изпълнена с усилени тренировки, нови победи и спортни постижения.

Най-добри пожелания към всички отправиха и специалните гости на събитието Станка Златева - носител на два сребърни олимпийски медала, петкратна световна и шесткратна европейска шампионка и Енчо Керязов - световноизвестен цирков акробат с множество отличия, еквилибрист и зам.кмет на община Ямбол. Те отчетоха значимата роля на Община Сливен, която през последните години осигурява подходящи и комфортни условия за спорт и тренировки на състезателите.

Сред присъстващите на церемонията бяха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, областният управител Маринчо Христов и представители на различни институции в града. Събитието завърши с награждаване на учениците, завършили с отличен успех учебната 2022-2023 г. Те са 42-ма, а наградите и грамотите им бяха връчени от кмета, председателя на местния парламент и от областния управител.

Над 320 ученици от 5 до 12 клас прекрачиха тази година прага на спортното училище.
Още снимки на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени