30.08.2023  Международната колоездачна обиколка на България

 
Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

За пореден път Сливен посрещна състезателите от Международната колоездачна обиколка на България. Около 17 часа на 30 август в центъра на града приключи четвъртият етап от 70-тото юбилейно издание на престижната надпревара с участието на над 120 колоездачи от 28 държави, представители на 21 отбора. Първи пресече финала шампионът на Гренада Ред Уолтърс от отбора на "Екс Спийд Юнайтед".

Награждаването се състоя пред сградата на Общината. Купата на победителя в 114-километровия пробег Бургас - Сливен връчи кметът Стефан Радев. Първенецът по традиция отвори шампанско за победата, а десетки състезатели, граждани, спортни деятели и приятели на колоезденето го аплодираха.

На церемонията Стефан Радев получи плакет от Българската федерация по колоездене за приноса на Община Сливен в организацията и за оказаната подкрепа на международното състезание.

"Сливен е един от най-колоездачните градове на България , с най - много победители в колоездачната обиколка. Радвам се, че едно от най-старите състезания се възобнови и че нашият град е част от възстановяването му от самото начало като етапен град", заяви градоначалникът. Той подчерта, че Общината продължава да инвестира в спорта, включително и в колоезденето като една от най-бързо развиващите се дисциплини и спорт на бъдещето. "Пожелавам успех на всички състезатели. Благодаря, че сте тук", заяви Радев.

От своя страна председателят на Управителния съвет на федерацията Драгомир Кузов отбеляза огромната подкрепа на Сливен, сливналии и на кмета и увери, че ще бъдат положени максимални усилия за възраждането на колоезденето както в града, така и в цяла България. Гости на празничното събитие бяха зам. кметовете Пепа Чиликова и Стоян Марков.

По традиция организаторите облякоха в жълта, зелена и бяла на червени точки фланелки състезателите, отбелязали постижения в приключилия етап. За оказаното съдействие отличия на федерацията получиха спортният експерт в общинската администрация Силвия Никова и Колоездачният клуб "Сините камъни". В церемонията участваха възпитанички на Клуба по спортна акробатика "Стефан Данчев".
Още снимки на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени