18.07.2023  С общоградска възпоменателна церемония Сливен чества
186 години от рождението на Апостола на Свободата


 
18.00 часа, ДТ "Стефан Киров"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  

Общоградска възпоменателна церемония по повод 186 години от рождението на Апостола на Свободата – Васил Левски, събра днес на едноименния площад жители на Сливен.

Проявата започна с рецитал за Левски в изпълнение на Театрална трупа "Опит за летене" при Профилирана хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов". Малко по-късно се състоя и ритуал по поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола. Венец от името на сливенския градоначалник Стефан Радев бе поднесен от един от заместниците му – зам.кмета по финансите Румен Иванов. Венци и цветя поднесоха още председателят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев и общински съветници, ръководствата и представители на държавните структури в града, културните и образователните институции, политически формации, патриотични съюзи, граждани и ученици.

Венци и цветя бяха поднесени от името на евродепутата Асим Адемов, сливенските депутати Десислава Танева, Мария Белова, Татяна Султанова, от името на областния управител, от името на командира на Центъра за подготовка на специалисти – Сливен и на директора на ОД на МВР-Сливен.

Честването в Сливен завърши със залп от пушки на почетния караул на Регионален клуб "Хаджи Димитър" при Национално дружество "Традиция", които се включиха в отбелязването на годишнината.

Организатори на възпоменателната церемония са Община Сливен и Център за подготовка на специалисти.
Още снимки на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени