Театралната постановка "Монолози на вагината"
от Ева Енслър

Източник: Театър Бонини  
Позоваването на източника е задължително. 

19 юни 2023 г., 19.00 часа, ДТ "Стефан Киров"
 

Режисьор: Стоян Радев
Преводач: Хари Аничкин
Художник: Елица Георгиева
С участието на: Койна Русева, София Бобчева, Светлана Бонин
Продуцент: театър БОНИНИ


Театралната постановка "Монолози на вагината" на Ева Енслър, под режисурата на Стоян Радев, е един от най-значимите спектакли, представени на сцената в наши дни. С участието на актрисите Койна Русева, София Бобчева и Светлана Бонин, театър БОНИНИ изненадва зрителите с искрени и дълбоки монолози, обогатени с множество нюанси и смислови послания, които не спират да лекуват болките на съвремието.

"Монолози на вагината" е първоначално поставена в САЩ през 1996 година и се превърна в истински хит. Идеята на пиесата е да разкрие теми като насилие върху жени, социални стереотипи и правото на достойнство, което трябва да бъде гарантирано за всички. Театралната постановка, която е изиграна в над сто държави по света, продължава да се играе и до днес, представяйки мощната своя мисия и съобщение.

Актрисите в представлението имат доказан талант и широка популярност, а художникът Елица Георгиева поставя впечатляваща визия на сцената. Спектакълът е финансиран от Министерството на културата и има голямо значение за българското театрално изкуство. Той дава възможност на зрителите да се запознаят с теми, които за много са трудно споделими, но могат да бъдат изразени чрез изкуството.

Театър БОНИНИ продължава да представя висококачествени спектакли, като "Монолози на вагината" е едно от тези изкуствени произведения, които не трябва да бъдат пропускани. Публиката ще бъде впечатлена от ярките емоции и актуалните послания на тази постановка.

Темите, засегнати в "Монолози на вагината", са от първостепенно значение за нашето общество. В него се обсъждат въпроси, свързани с правата на жените, сексизма, насилието върху жените и други теми, които все още са трудни за обсъждане. Режисьорът Стоян Радев е успял да изгради един зрелищен, но в същото време и мощен спектакъл, който създава пространство за дискусия и рефлексия. С помощта на магическата атмосфера на театъра, зрителите могат да се впуснат в една дълбока, интимна и силна история, която е жизнено важна за всички нас, а актрисите Светлана Бонин, Койна Русева и София Бобчева не само възпроизвеждат истински истории на жени, но и изразяват общи чувства, които всички можем да разберем и споделим.

"Монолози на вагината" е постановка, на която може да се наслаждава от хора от двата пола, независимо от това дали сте мъж или жена, млади или възрастни. Всеки може да се научи нещо ново и вдъхновяващо за света около нас. Ако желаете да видите една изключителна театрална постановка, която ще ви вдъхнови и ще ви остави с много размисли, "Монолози на вагината" на театъра БОНИНИ ви очаква. Резервирайте своите билети онлайн и се подгответе за един незабравим театрален опит, който ще ви остави силни впечатления.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени