1.05.2022  колоездачно състезание за Купа "Милко Димов – Илия Кръстев"

Източник: www.sliven.bg    
Позоваването на източника е задължително.
  
Над 170 колоездачи от цялата страна преминаха стартовата линия в днешното състезание за изкачване на връх "Българка". 14-ото издание на надпреварата е за Купа "Милко Димов – Илия Кръстев" и е част от спортния календар на Община Сливен. Стартът бе даден от кмета Стефан Радев, който пожела на състезателите успешен и безавариен финал.

"Имената на Милко Димов и Илия Кръстев ще останат завинаги в историята на колоезденето в България и Сливен може да се счита за столица на този вид спорт. Радвам се, че изкачването на връх "Българка" се радва на толкова последователи", заяви кметът Радев.

И тази година маршрутът на традиционното състезание включва централния градски площад, ул. "Г. С. Раковски", ул. "Елисавета Багряна", ул. "Абланово" и ул. "Орешака". Награждаването на състезателите се състои на чешмата в местността Абланово.

Колоездачното състезание по традиция се провежда през месец май и е в памет на най-известните български колоездачи за всички времена Милко Димов и Илия Кръстев. Организатор е Колоездачен клуб "Сините камъни", с подкрепата на Община Сливен.
  Още снимки на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:     



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени