24.05.2020  Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Тържественото шествие по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, тази година няма да се състои. Причината е обявената епидемиологична обстановка в страната и необходимостта от предотвратяване струпванията на много хора на едно място.

По инициатива на кмета Стефан Радев, в знак на уважение и почит към учителите, които се справят с работата си в необичайната ситуация и към всички просветни дейци, традиционната мелодия на Градския часовник ще бъде заменена с химна на просветата "Върви народе възродени" на 24 май в 12 часа.

Предвид условията на разпространение на коронавирус в страната, отбелязване на празника с масово присъствие не е препоръчително.

Заради голямото значение, което датата има за всеки българин, Община Сливен ще организира кратка церемония по традиционното поднасяне на гирлянд пред паметника на Хаджи Димитър, в което ще участват кметът Стефан Радев, областният управител Чавдар Божурски, председателят на Общинския съвет Димитър Митев, началникът на Регионалното управление по образование и директорите на културните институти. Кратката церемония ще се проведе в 11 часа при спазване на дистанция и всички санитарно-хигиенни изисквания.

През празничния ден РУО-Сливен и училищата в града са подготвили различни инициативи, които ще бъдат излъчвани онлайн.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени