Театрална постановка "Търновската царица"
по Емилиян Станев

Източник:  Импресарска Фирма "РЕВЮ"
Позоваването на източника е задължително.  

Драматизация и режисура Бойко Илиев
Костюми Жанета Иванова
Сценография Теодор Даскалов
Участват Елена Петрова, Веселин Плачков, Мариела Топалова, Таня Карбова, Николай Сяров, Веселин Борисов, Марияна Бранкованова, Цветана Благоева, Даниел Найденов
Продукция ДТ "Антон Страшимиров" – гр.Разград
  

Един млад и елегантен мъж се връща от чужбина в родния си град. "За тоя чорбаджийски син, отписан от паметта на търновци, се мълвеше, че изхарчил торби жълтици в парижките кафе-шантани и от него не бивало да се очаква нищо". Емилиян Станев отново звучи изключително съвременно. След "Крадецът на праскови" и "Антихрист", той отново ни поднася болезнено актуален проблем – "чужденецът" в собствената му страна. Героят на Емилиян Станев трудно понася "ориенталската леност и мърлявост".

Бавно, но сигурно превръща жената, която го обича и е готова да му бъде прислужница в дома, помощница в работата, любовница в кревата, майка на неговите деца – в проститутка, служителка в публичния дом "Двата гълъба". Сякаш за да се защити от нейната безрезервна любов, той се заиграва с богаташката щерка. Така се сблъскват два морала, два свята. Сблъскват се представите за любов в цивилизования свят и простата народна етика, говореща с езика на природата. Природата, която е над всички нас. Подарете си една прекрасна вечер с "Търновската царица"

Билети: Касата на зала "Сливен" – 10 и 12 лв.
За справки: 0887 42 42 40


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени