Куклено представление "Бяла приказка"
по Валери Петров

Източник: Държавен куклен театър - Сливен
Позоваването на източника е задължително.  
  
режисура и хореография: доц. д-р Константин Каракостов
сценография и кукли: Евгения Лачева
композитор: Михаил Шишков – син

участват: Анна Валерия Гостанян, Вангел Апостолов, Георги Янев, Мария Джойкева, Мария Райчев, Никол Николова, Никол Султанова, Ния Янакиева, Стела Стоянова, Цветелина Николова, Милка Андреева, Яни Големанов
  

"Бяла приказка" е прекрасно произведение на един от най-обичаните български автори Валери Петров. Майсторски изградените от драматурга образи в пиесата са вълнуващи, както за малки , така и за по – големи зрители. Това провокира творческия екип да реализира заглавието в Държавен куклен театър – Сливен.

Познати са различни интерпретации на тази драматургия, което е предизвикателство, както за режисьора, така и за актьорите, сценографа и композитора. Сценографията и куклите създават една особена атмосфера на романтика и приказност. Въвеждането на нов герой – гората, която разказва историята – допълва метафоричния език на автора.

Да имаш силата и желанието да откриеш истински приятели би трябвало да е приоритет на всеки човек. Тази задача вдъхновява постановъчния екип при реализацията на всеки един компонент от представлението. Това, че човек открива истинското приятелство, когато е готов на всякаква саможертва, за да го опази, е посланието, което би трябвало да развълнува зрителите, потопени в бялата приказка на Валери Петров.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПОСТАНОВКИ НА КУКЛЕНИЯ ТЕАТЪР   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени