КЪМ СТРАНИЦАТА НА СЪБОРА    

15.10.2017  година крепост "Туида" отвори врати за гости от близо и далеч

Източник: крепост "Туида" Позоваването на източника е задължително. .  

   
За трета поредна година крепост "Туида" отвори врати за гости от близо и далеч, дошли да си спомнят славата, уменията и бита на българите през Средните векове. В дните 14-ти и 15-ти октомври се проведе третото издание на Средновековен събор "Помни славата – Туида 2017", в който взеха участие групи за възстановки от цялата страна.

Събитието ежегодно се организира от Община Сливен, Екипът на крепост "Туида" и Клуб за средновековни военни изкуства "Ратина". Хиляди посетители наблюдаваха впечатляващите демонстрации на бойни практики от гърба на коня, страховити умения на стрелците с лък, сблъсъци между тежковъоръжени войни, сръчни занаятчии, облекло от епохата, юрта и походни шатри.

Специални участници в събитието бяха музиканти от оркестъра при Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен, които подготвиха и изпълниха специфични за периода аранжименти.








Третият средновековен събор "Помни славата – Туида 2017" сложи началото на празничната програма по случай празника на град Сливен – Димитровден. Събитието бе включено в информационният тур за туристическият бранш, организиран от Община Сливен. Туроператори, туристически агенции, представители на блогове за пътешествия и журналисти се запознаха с възможностите и потенциала на Средновековна крепост "Туида".

По случай провеждането на Трети средновековен събор "Помни славата" - Туида 2017 в Сливен, мобилната платформа ILoveBulgaria промоцира игра с томбола. При сканиране на кода от табелката, поставена в обекта с мобилното приложение се генерираха не 2, а 10 точки в двата фестивални дни - събота и неделя. Със сканирането автоматично се участва и в томбола за награда - 1 час стрелба с лък. Победителят ще бъде обявен на 26-ти октомври - Празникът на Сливен.

Екипът на крепост "Туида" изказва благодарност към всички партньори, участници и посетители за успешното провеждане на събитието .





Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени