23.05.2017  Панорама на образованието

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Панорама на образованието започна в Сливен. Тя се организира от Регионално управление на образованието, Община Сливен и Център за кариерно ориентиране. Целта на Панорамата е да подпомогне ориентацията на завършващите и да ги информира за предлаганите възможности за обучение по профили и специалности от професии.

Събитието се провежда в зала "Май" в сградата на Общината и в него участват 14 учебни заведения. Представят се сливенските профилирани и професионални гимназии, както и средните училища, които ще извършват прием след 7 и 8 клас през учебната 2017/2018 г. Във форума участват и Инженерно - педагогическият филиал на Техническия университет – София и Филиалът на Медицинския университет "Проф. д-р Параскев Стоянов" – Варна.

Кметът Стефан Радев откри Панорамата на образованието и отбеляза, че в Сливен има много добре подготвени и мотивирани преподаватели. Той смята, че форумът ще помогне и на родители, и на ученици да направят най-добрия избор за училище или висше учебно заведение. "Тези решения са наистина много важни за бъдещето и просперитета и на нашия град, и на всяко дете", каза той.

Началникът на Регионалното управление на образованието д-р Бисерка Михалева също приветства присъстващите и изрази задоволство от възможността и тази година завършващите да направят информиран избор. "Надявам се всеки да хареса своето училище и да продължи своята мечта - мечтата в живота", каза д-р Михалева.

След откриването на събитието кратка програма с песни и танци представиха мажоретният състав при Основно училище "Елисавета Багряна", с ръководител Али Мехмедов, вокална група към СУ "Константин Константинов", с ръководител Невена Николова, и сливенските гимнастички - финалисти в предаването "България търси талант", с треньор Виолета Бинева.
Панорамата на образованието ще продължи и утре, до 14 часа.



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени