23.12.2016  На 23 декември представят в Сливен 30-то издание на стенен
астрономически календар - 2017 г. 


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

На 23 декември 2016 г. (петък) от 12 часа, в зала "Май" - гр. Сливен, членовете на астроклуба ще представят най-интересните небесни явления, включени в 30-то издание на стенен Астрономически календар - 2017 г.

Предпечатната подготовка е на "Арт Миг", а финансирането от фирма "Солар Сървис ООД"- Сливен. Д-р Николай Качаров от Института "Макс Планк по Астрономия", гр. Хайделберг, Германия, ще изнесе научно-популярна лекция на тема "Произход на химичните елементи и историята на Вселената", която ще разкрие нашето място в Космоса и уникалността на живота.

Д-р Веселина Калинова, която работи в Института "Макс Планк по Радиоастрономия", гр. Бон, Германия, ще направи съобщение на тема: "Динамична еволюция на галактиките", относно най-новите научни търсения във връзка с произхода и бъдещето на галактиките, включително и на Млечния път.

Двамата лектори са възпитаници на ПМГ "Д. Чинтулов"- гр. Сливен, завършили са Физическия факултет на СУ "Св. Климент Охридски" и са защитили докторати по астрофизика в Германия.

Присъстващите любители на астрономията ще имат възможност да задават въпроси и да получат стенен Астро-календар за 2017 г. Входът е свободен! Заповядайте! За въпроси: proxima_sliven@abv.bg.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени