16.09.2016  Фестивалът на Стоте войводи за втора поредна година
ще се проведе в Градската градина в Сливен 


Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Фестивалът на Стоте войводи за втора поредна година ще събере сливналии на едно място. Тази година събитието се организира от Община Сливен и ще се проведе на 24 и 25 септември в Градската градина.

На централната алея в парка ще бъдат разположени 30 шатри, част от кампанията "Подкрепяме българското!" на Министерство на земеделието и храните. В експо зоната ще се предлага продукция на местни производители – храни и напитки, произведени в сливенски регион. Посетителите на Фестивала ще имат възможността да опитат качествени местни продукти и да се запознаят с хората, които ги произвеждат. През двата дни на събитието в Градската градина ще се проведат концерти на известни изпълнители и сливенски самодейни състави. По традиция водещ е актьорът Николай Станоев, познат от редица тв програми и сериала "Домашен арест".

В първата фестивална вечер за доброто настроение на сливналии ще се погрижат Андреас и Никос Кетикидис, Славка Калчева и Ансамбъл за народни песни и танци-Сливен. Акцент на вечерта е и специалното участие на Ути Бъчваров. Популярният готвач излиза от Къщата на VIP Brother специално за Фестивала на Стоте войводи.

През втория ден на сцената в Сливен ще видим Рафи и Rewind, както и роклегендите БТР.

Целта на Фестивала на стоте войводи е възстановяване на традициите на Сливенския панаир от 1756 година и демонстриране на постиженията на местните производители в днешно време.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени