logo
 
 
 

<< Назад

<< 1 2 3 >>

19.05.2017
Карнавал "Машината на времето" в Сливен

арнавал под надслов "Машината на времето" ще се състои днес в Сливен. Той се организира от музеите, художествените галерии и Община Сливен и е част от програмата по отбелязване на инициативата „Нощ на музеите".
Публикация в "ДАРИК"


23.03.2017
Над 1000 карти „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени, кампанията е с номинация за голяма награда

Над 1000 безплатни туристически карти от новата кампания „Стани приятел на Сливен“ вече са раздадени на туристи и гости на града”, обяви зам.-кметът Стоян Марков пред "Труд” . Кампанията започна в края на миналата година, като целта бе да се популяризира историческото и културно наследство на града.
Публикация във вестник "ТРУД"


8.02.2017
Станете приятели на Сливен!

Това е призивът на местната община, която през ноември 2016 г. стартира информационна кампания за популяризиране на Града на стоте войводи като туристическа дестинация. Тя е част от дейностите, които общината осъществява, за да стимулира развитието на туризма в региона.
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България


19.01.2017
Не са броени комитите в Града на стоте войводи. Но са много

Кампанията "Стани приятел на Сливен" привлича повече туристи под Карандила

Всеки, тръгнал по стъпките на борците за свобода в Сливен ще стигне както до къщата-музей "Хаджи Димитър", така и до музейната сбирка, посветена на Добри Чинтулов, авторът на "Стани, стани, юнак балкански" и "Вятър ечи, балкан стене".
Публикация в "24 часа"


11.11.2016
Кампания "Стани приятел на Сливен" започва от днес в града

Инициативата цели популяризирането на Сливен като туристическа дестинация и повишаване на посещаемостта на туристическите обекти в общината. В туристическите обекти, хотели и заведения ще бъдат разпространени карти с десетте най-значими туристически обекти в общината. Целта е туристите да съберат десет печата, които се поставят при посещение на музей, галерия или друг културен институт. Ще бъдат изготвени карти с десет обекта, участници в кампанията, и най-преките пътища до тях.
Публикация на БТА


17.3.2016
Нов сайт ще привлича туристи в Сливен


Община Сливен стартира първия си туристически сайт. Той бе представен първото заседание на първия консултативен съвет по туризъм, който след три години започна да функционира отново.
Публикация на "БНР"


19.12.2016
Крепостта „Туида“ спечели годишната награда за туристическа атракция

Най-новото туристическо бижу на Сливен – реновираната крепост „Туида” – спечели надпреварата за годишната награда на Министерството на туризма в категорията „Туристическа атракция/обект”. За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което приключи в полунощ срещу 19 декември.
Публикация във вестник "ТРУД"


22.12.2016
Наградата на крепост Туида поставя Сливен на картата на туризма в България

Статуетка „Златна роза" получи Късноантична и средновековна крепост Туида за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Атракция/обект". Това стана на официална церемония по връчване на Годишните награди в туризма за 2016 година.
Публикация в "ДАРИК"


19.12.2016
Държавни награди за туризъм: Късноантична и средновековна крепост „Туида“ – гр. Сливен е „Туристическа атракция/обект“ на 2016 година

Късноантична и средновековна крепост „Туида“ – град Сливен бе обявена за „Туристическа атракция/обект“ на 2016 година на официалната церемония по връчването на Годишните награди в туризма, организирана от Министерство на туризма.
Публикация във "ФОКУС"


19.12.2016
Крепост Туида спечели престижна награда, ръководителят на обекта благодари за подкрепата

След оспорвано онлайн гласуване, туристическият обект завоюва първото място в категория „Туристическа атракция/обект“ в конкурса на Министерството на туризма.
Публикация в "ТОПНОВИНИ БГ"


21.12.2016
Наградата на крепост Туида поставя Сливен на картата на туризма в България

Статуетка „Златна роза“ получи късноантична и средновековна крепост Туида за първото място в конкурса на Министерството на туризма в категория "Туристическа атракция/обект".
Публикация в "ТОПНОВИНИ БГ"


21.12.2016
"Туида" – първа в онлайн гласуване за туристически обект

Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурс на Министерството на туризма. Това съобщи ръководителят на крепостта Мая Иванова. Конкурсът е за Годишните награди в туризма за 2016 година.
Публикация в "ДНЕС БГ"


22.12.2016
Крепостта "Туида" избрана за най-добра туристическа атракция за 2016 година

Крепостта "Туида" край Сливен спечели в онлайн гласуване първото място в категория "Туристическа атракция/обект" в конкурса на Министерството на туризма. За отличието бяха номинирани 20 обекта в страната, а победителят бе определен с гласуване в интернет, което продължи близо две седмици.
Публикация в "Блиц БГ"


6.9.2016
Историята оживява на крепостта Туида в Сливен

Чували сте за магията на Синята планина и знаете, че Сливен е градът на 100-те войводи. Но сигурно малко от вас са се докоснали до тайните на античната крепост Туида.
Публикация в саита на Министерството на туризма на Република България


21.12.2016
Снежанка от Туида


На специално тържество, на „Напоителни системи“ ЕАД инж. дядо Коледа раздаде подаръци на 25 малчугани, докато те се забавляваха в компанията на своите родители и една необикновена Снежанка от крепост „Туида“.
Публикация в "НАБЛЮДАТЕЛ БГ"<< 1 2 3 >>