Сливенският драматичен с ново лого

Източник: Драматичен театър "Стефан Киров" - Сливен
Позоваването на източника е задължително.  


В чест на Международния ден на театъра 27 март, Сливенският драматичен театър ще представи своето ново лого. То е изработено от художничката Маргарита Дончева, доктор по изкуствознание и преподавател по рекламна графика в Националната художествена гимназия "Димитър Добрович" в Сливен.

Маргарита Дончева е автор и на корицата на Летописа на Сливенския драматичен театър, издаден по случай неговата 100-годишнина, която бе отбелязана тържествено на 18 септември 2018 година. Художничката развива своята идея за емблематичната сграда на театъра в новото му лого.

 












Според директора на театъра Радост Костова, новото столетие налага необходимостта от ново лого. Театърът има характерна нова сграда, на която старото лого с фронтона на Народния театър не подхожда. Новото лого е графичен знак на сегашното лице и аура на театъра, то е реверанс към миналото и препратка към бъдещето на театралната институция.

Новото лого на театъра символизира театрална завеса, която представлява всъщност новата сграда на театъра, с характерната й форма и релеф. За името на театъра е използван авторски шрифт. Фонът на новото театрално лого е червен, тъй като традиционният театрален цвят е тъмночервения, който засилва емоцията и усещането за драматичен театър.

Новото лого на театъра ще бъде представено на специална пресконференция в камерната зала на театъра по случай Деня на театъра 27 март. Ще бъде отдадена необходимата почит и уважение към доброто старо лого на Драматичния театър, дело на емблематичния сливенски художник Евгени Вълев, служило вярно на театралната общност повече от половин век..


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени