20.04.2019  Откриване на Националния фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" 
 

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

от 12.00 часа, Зала "Сливен"  

И тази година Сливен е домакин на Националния фестивал "Цветен камертон". Днес в зала "Сливен" беше даден старт на конкурса, в който се състезават млади таланти от цялата страна.

Заместник-кметът Пепа Чиликова пожела успех на всички участници.

"Скъпи приятели, участници, родители и гости, изключително ми е приятно да ви приветствам с добре дошли в нашия град от мое име и от името на господин Стефан Радев, кмет на Община Сливен. Скъпи деца, сцената на "Цветен камертон" е била сцена за много таланти. Искам да ви пожелая да се представите отлично, да намерите нови приятели и разбира се – най-вече да се забавлявате. Благодарение на вас, във всички тези празнични дни, нашият град ще бъде още по-пъстър и цветен. Искам да благодаря на журито, че за поредна година прие нашата покана. Пожелавам ви ползотворна работа! Обявявам ХVI Национален фестивал "Цветен камертон" за открит"  , каза в приветствието си заместник-кметът Пепа Чиликова.

Конкурсът е разпределен в четири възрастови групи, като участие са заявили общо 63 деца. Първата е за деца от 5 до 8 години, втората – от 9 до 11, третата – от 12 до 14 и четвъртата възрастова група е от 15 до 17 години. За всички са предвидени награди, като големият победител ще получи и Гран При статуетка "Цветен камертон".

Композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова са жури в музикалната надпревара.

Заключителната част на конкурса е в неделя, 21 април от 19.30 часа в зала "Сливен".

Основната цел на фестивала е да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика. Организатори са Община Сливен и ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен..
   
 
   



21.04.2019  Добромира Стоянова от Сливен е победител в Националния конкурс за млади таланти "Цветен камертон"
 
 

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

С галаконцерт в зала "Сливен" тази вечер приключи 16-ят Национален фестивал за млади таланти "Цветен камертон". Той се провежда традиционно в дните около Цветница и основната му цел е да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика.

Общо 63 деца и ученици от цяла България участваха в тазгодишната музикална надпревара. Те бяха разпределени в четири възрастови групи. Първата бе от 5 до 8 години, втората – от 9 до 11, третата – от 12 до 14 и четвъртата възрастова група - от 15 до 17 години.

За всички участници бяха предвидени награди. Изпълненията им бяха оценявани от звездно жури в състав композиторите Хайгашод Агасян и Светослав Лобошки и певицата Тони Димитрова.

Наградата за най-малък участник беше връчена на седем-годишната Миглена Тодорова от град Свищов.

В първа възрастова група Петя Миндова от град Стара Загора спечели първото място. На второ място се класира Цветина Петрова от Сливен, а третото място си поделиха Анна Иванова и Адреана Янева от град Ямбол.

За победители във втора възрастова група бяха обявени Кристиян Налбантов и Анелия Налбантова от град Поморие. На второ място останаха Аглея Канева от Пловдив и Борислава Борисова от град Свищов, а на трето Самуил Махнев от град Сливен.

За фаворит в третата възрастова група бе обявен Иван Едрев от Сливен. Весела Колева от Пловдив и Алекс Колев от Сливен си поделиха второто място, следвани от Михаил Георгиу от град Нова Загора.

В последната четвърта възрастова група за най-добър изпълнител бе определена Гала Ботева от град Севлиево. На трето място се класира Никол Панова от град Сливен.

Гран При статуетката "Цветен камертон" спечели Добромира Стоянова от Вокално студио "Усмивка", град Сливен. Наградата й връчи заместник – кметът по хуманитарните дейности Пепа Чиликова.

"Благодаря ви, че ни подарихте частица от вашия талант през изминалите два конкурсни дни. Бяхте чудесни и съм убедена, че усилията, които полагате и любовта ви към музиката ще продължат да ви водят в правилната посока", заяви по време на награждаването Пепа Чиликова. Тя изказа благодарностите си към всички, участвали в организацията и провеждането на конкурса и им пожела светли великденски празници.

Сред гостите на вечерта бяха председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, секретарят на Общината Валя Радева, директорът на РИМ "Д-р Симеон Табаков", представители на различни институции в града, преподаватели, ученици и родители.

Организатори са Община Сливен и ЦПЛР - Детски комплекс – Сливен. Партньори в осъществяването на конкурса са Общински съвет – Сливен, Областна администрация – Сливен, ОД на МВР – Сливен, РИМ "Д-р Симеон Табаков", РБ "Сава Доброплодни", Държавен куклен театър и местни спонсори.


Национален фестивал за млади изпълнители на популярна музика "Цветен камертон" 

 
Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  


И тази година в два дни Сливен ще бъде сцена за талантливи млади изпълнители на популярна музика от цялата страна. Конкурсът "Цветен камертон" по традиция се провежда около празника Цветница. На 20 и 21 април ще се проведе 16-то му издание.

64 деца са заявили участие в проявата. Участниците са разпределени в 4 възрастови групи.

Първата група е за деца от 5 до 8 години, втората - от 9 до 11, третата - от 12 до 14 и четвъртата възрастова група - от 15 до 17 години.

Председател на журито е композиторът Хайгашод Агасян.

Цел на проявата е да утвърждава у младите хора интерес към най-доброто от българската и световна популярна песен, а също така да даде възможност за изява в областта на популярната музика.

Основната цел на конкурса е да стимулира и подкрепя младите изпълнители и да им даде възможност да се изявят в областта на популярната музика.

Организатори са Община Сливен и ЦПЛР – Детски комплекс – Сливен.


КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2018
КОНКУРС ЗА МЛАДИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ ЦВЕТЕН КАМЕРТОН - СЛИВЕН 2017


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени