Mюзикъл "Котки"
по музиката на Сър Андрю Лойд Уебър

Източник:  Държавна опера - Варна
Позоваването на източника е задължително.  

Режисьор Маргарита Мачева
Участват: Албена Чобанова, Лили Сучева, Лъчезар Кацарски, Биляна Дилкова, Илия Павлевчев и Кънчо Кънев.
  

Ако обичате котки, навярно познавате и най-прочутите "Котки" в света на мюзикъла. А ако котките не са сред вашите фаворити за компаньони, това никак не пречи да харесвате шедьовъра на Андрю Лойд Уебър. И в двата случая не пропускайте да видите варненските "Котки". На 29 ноември Държавна опера Варна гостува в музикалния театър "Стефан Македонски" в София със своята версия на "Котки" от сър Андрю Лойд Уебър - един от най-играните мюзикъли.

На 14 декември варненската трупа ще представи в НДК още един мюзикъл, при това българска премиера на "Тримата мускетари" от Максим Дунаевски с Ованес Торосян в ролята на Д’Артанян.

Диригент е Страцимир Павлов, който след като завършва кларинет, композиция и оркестрово дирижиране в СМУ "Добри Христов", продължава образованието си в САЩ.

Павлов разказа, че пиесата е много магнетична, което обяснява, защо толкова години не слиза от сцената. Всяка котка представлява един от нас, някой, който познаваме и е с характера, емоциите и нещата, които харесва или не харесва от пълното описание на различни типове личности от обществето, обясни Павлов.

Чрез тази хипнотичност, според него, хората виждат себе си и затова тази пиеса има толкова голям успех. Относно това, как се подхожда към едно толкова известно и знаково заглавие, Павлов заяви, че тръгва с ясното съзнание къде живее и че нещата на нашата сцена са развиващи се събития.

Варненските "Котки" са създадени с почерка на притежателя на правата за български постановки на мюзикъла, проф. Светозар Донев, но по собствените му думи, са много по-съвременни и по-чаровни от предишните му софийски "Котки" от 2009 г.

Котките носят прелестните костюми на Ася Стоименова и уникалните перуки на Даниела Стоянова, изработени от неопредена вълна - нещо, което се случва у нас за пръв път в този занаят.

Котешките актьори действат на фона на огромни божествени свои събратя в зрелищната сценография на Иван Токаджиев, която въздейства с ефектни



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени