26.10.2018  Меморандум за сътрудничество между Община Сливен и БАН

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Меморандум за сътрудничество беше подписан вчера между Община Сливен и Българската академия на науките. Подписи под документа положиха кметът Стефан Радев и заместник - председателят на БАН член-кореспондентът Васил Николов.

Споразумението предвижда задълбочаване на сътрудничеството между институтите на БАН и местните власти, културните и образователни институции, бизнеса в региона, както и кандидатстването със съвместни проекти.

Едната сфера на общите отношения е свързана с технологиите, а другата е свързана с културно-историческото наследство, която двете институции предстои да развият, заяви чл.-кор. Васил Николов.

В присъствието на учени от Академията и изследователи от региона кметът Радев заяви, че културно-историческото наследство ще заема все по-водещо място в инвестициите. Той подчерта, че Община Сливен ще работи за развиване и задълбочаване на сътрудничеството в различни области между двете институции. Меморандумът беше подплатен с подарък от БАН – четири брястови фиданки, които учените препоръчаха да бъдат засадени на различни места.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени