17.10.2018  Д-р Мария Никова е носителят на наградата "Милосърдие" за 2018 година

Източник: www.sliven.bg
Позоваването на източника е задължително.
  

Тазгодишният носител на наградата "Милосърдие" е доктор Мария Никова. Отличието се връчва от Община Сливен на изявена личност в областта на здравеопазването и социалната политика. Д-р Мария Никова е лекар по дентална медицина. Родена е в град Твърдица. Завършила е дентална медицина в Медицински университет – гр. София. Работила е като ординатор в терапевтично отделение при Районна стоматологична поликлиника.

Освен ежедневните си професионални ангажименти, д-р Никова пише и научни трудове, защитава дисертационен труд на тема "Проучване честотата на трихомонас и ентамеба гингивалис в пародонтопатиите – възможност за комплексна терапия" под ръководството на проф. Генов и доц. Запрянова, за което й е присъдена научна степен "кандидат на медицинските науки", понастоящем доктор по медицина.

Участва в Международен изследователски проект към Стоматологичен факултет – София.

От основаването на Българския зъболекарски съюз е в Управителния съвет на районната колегия, делегат на Конгреса на БЗС, член е на Съюза на учените.

Д-р Мария Никова е специалист, отдал се на пациентите си и развитието на младите колеги. Нейната всеотдайност и доброта към хората я правят достоен носител на награда "Милосърдие".

Награда "Милосърдие" ще бъде връчена на тържествена церемония в навечерието на празника на Сливен – Димитровден.
 
ДИМИТРОВДЕН, ПРАЗНИК НА СЛИВЕН   


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени