15.10.2018  Прeдставяне на преиздадения трети том книгата на д-р Симеон Табаков
"Опит за история на гр.Сливен"


Източник: Обществен Дарителски Фонд Сливен
Позоваването на източника е задължително.
  

17.30 часа, Зала "Май"  

Преиздаденият том 3 от книгата "Опит за история на град Сливен" на д-р Симеон Табаков беше представен пред сливенската общественост на 15 октомври 2018 г., понеделник. Събитието се проведе от 17,30 часа в зала "Май" и е част от програмата на Община Сливен за празника на града – Димитровден, а организатори са фондация "Обществен дарителски фонд - Сливен" и сдружение "Войводите на Сливен".

 










Изданието беше представено от историка и преподавател във ВТУ "Св.Св.Кирил и Методий" доц. Иван Лазаров. На срещата ще присъства и целият екип, работил по книгата: проф.д-р Ив.Русев, под чието методично ръководство бе реализирана тя, доайенът на сливенските историци и краевед Васил Дечев, етнографът Димка Илиева, директорът на РИМ-Сливен Николай Сираков, историкът Петър Петров и филологът Петя Георгиева. Редакционният екип разказа за работата си по изданието и отговори на въпросите на присъстващите.

Преиздаването на том 3 от книгата "Опит за история на град Сливен" на д-р Симеон Табаков бе осъществено по проект на сдружение "Войводите на Сливен", финансиран от Общински фонд "Култура" и спомоществователи. Проектът бе реализиран в рамките на година, а преиздаването бе във връзка със 100-годишнината от смъртта на д-р Симеон Табаков. Инициативата бе подкрепена от фондация "Обществен дарителски фонд – Сливен".

 
ДИМИТРОВДЕН, ПРАЗНИК НА СЛИВЕН   


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени