14.08.2018  Най-зеления град в България за 2018 направи още една крачка напред!

Източник: Фонд за развитие на регион Сливен.
Позоваването на източника е задължително.
  

Проектът на Общината за подобряване на градската среда в Сливен, "съживява" два квартала в Града под Сините камъни с нова визия.

Наскоро завърши първия етап от проекта в квартал "Република". Няма ги вече старите изпочупени пейки и кошчета, опасните съоражения за игра, спорт и места за отдих, калните и обрасли алеи. Жителите на квартала могат да се насладят на по-зелени и благоустроени междублокови пространства.

Нови пешеходни алеи, беседки, фонтани, детски и спортни площадки, чешмички, кошчета и осветление радват гражданите. Площадките ще бъдат под постоянно видео наблюдение, за сигурността на гражданите, както и да бъдат запазени в отлично състояние. Новият градски дизайн цели да намали стреса и да насърчи социални контакти и да вдъхнови хората в града да се почувстват наистина щастливи. Автомобилите правят много шум, което ни оставя да се чувстваме разсеяни, в опасност и с нежелание да прекарваме времето си навън. Новите паркове са чисти и спретнати, давайки на посетителите спокойствие, безопасност и възможност да се свържат ежедневно с природата.

До края на месец август ще бъдат завършено обновяването на зелените площи и изграждането на новия парк за отдих и спорт по поречието на река Асеновска на границата между кварталите Кумлука и Клуцохор.

Община Сливен възнамерява с реализираните проекти през тази година да увеличи дела на граждани използващи енергийно ефективен транспорт, като се инвестират приблизително 15 млн. лв. в транспорта на града, като един милион лева са отделени за изграждане и ремонт на 14 км. вело алеи по главните артерии на града, и още толкова за обновяване на всичките 148 спирки в града и кварталите.

Сливен става все по-зелен! Направете го и вие!

Велизар Иванов, студент изучаващ бизнес инженерство в направление възобновяеми източници на енергия и технологии за съхранение на електро енергия. VIA University College, Horsens, Denmark  

             
  ПРЕДИ       СЕГА  
         
         
         
             
         



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени