VOL. 1

26.10.2015  Кураторски проект "Фрагменти" Vol. 1

Източник: Галерия "Май" Позоваването на източника е задължително  .

Откриване: 26 октомври 2015 г.  

Организатори: Тодор Терзиев, Стефко Кънев, Елеонора Терзиева и Благовеста Желязкова.

Кураторския проект "Фрагменти", реализиран в пространството на галерия "Май" е калейдоскопична панорама на Сливен, съставена от архитектурни, природни обекти и личности свързани с града. Те обхващат различни времеви епизоди, представени през призмата на творческата и стилова индивидуалност на всеки от участниците. Идеята на проекта "Фрагменти" е свързана с ангажирането на творци, които да осъществят цялостен художествен продукт, който е иновативен по форма и е в синхрон със съвременността, като същевременно поддържа връзка с някои традиционни форми от визуалните изкуства.

Целта на проекта е да бъде създадена една съвременна, нестандартна изложба, която да въздейства като цялостно произведение на изкуството, което да изобрази град Сливен по начин по който сливенските творци интерпретират темата. В изложбата са включени творби на:

Адриан Аврамов, Костас Анастасиу , Веселин Дамянов – Вес, Велин Динев, Красимир Добрев, Александър Дойчинов, Димитрина Дойчинова, Благовеста Желязкова, Борислава Захариева, Даниел Иванов, Петър Кайраков, Красимир Карабаджаков, Стефко Кънев, Мартин Маринов, Светослав Милев, Атанас Парушев, Анжела Терзиева, Елена Терзиева, Елеонора Терзиева, Тодор Терзиев, Иванина Тодорова, Ивелин Широв

Проекта е финансиран от Община Сливен, фонд "Култура", а снимките от откриването на експозицията са на Костас Анастасиу.






Кураторски проект "Фрагменти" - 2018
 Галерия "МАЙ"  
 ИЗЛОЖБИ  



<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени