18.05.2018  Рок театър "Аспарух - битката при Онгъла", крепост "Туида"

Музикантите от група "Епизод" представиха своя рок театър "Аспарух - битката при Онгъла" на сцената на крепостта "Туида".
Спектакълът е част от прорамата, посветена на Международния ден на музеите.

Рок театър "Аспарух - битката за Онгъла" - за първи път на открита сцена! Ще го запомним с прочутия сливенски вятър преди спектакъла (който направи декорите практически неизползваеми), с проливния дъжд след спектакъла (който успя да понамокри музикалните ни инструменти), но също така с качествената организация и разбира се, преди всичко със стотиците жители на Сливен, които изкачиха цялото разстояние до крепостта и останаха с нас докрай.  

  
  Васил Бележков (група "Епизод")  

Още снимки от Рок театъра в албума на страницата на Инфо Туризъм Сливен във Facebook:
 

Рок театър "Аспарух - битката при Онгъла"

Източник: крепост "Туида"
Позоваването на източника е задължително.
  

20.00 часа, крепост "Туида" - Сливен  

На сцената на крепостта "Туида", на 18 май, от 20 часа ще се качат музикантите от група "Епизод" с техния рок – театър "Аспарух-битката за Онгъла". За първи път сливенци и гостите на града ще могат да се насладят на спектакъл, който обединява класическата оперета и рока. Диригент щe e Васил Бележков, режисьор Станислав Стрински и Симеон Христов – музика и драматургия.

Действието се развива през далечната 680 година, в местността "Онгъла", в делтата на река Дунав, когато се сблъскват армиите на Източната римска империя, позната като Византия и тази на българите. Изведени са образите на император Константин, Кан Аспарух, византийския генерал Фока, дъщеря му Ирина и българският духовен жрец Енох.

Група "Епизод" е създадена в читалище "Емил Шекерджийски" през 1983 година в София и е сред първите метъл групи в България. Големия си пробив на българската музикална сцена осъществяват с издаването на албума "Българският Бог" през 2002 година със своите възрожденски песни по текстове на Христо Ботев и Иван Вазов. Много от песните са обогатени с женски и детски вокали, църковни хорове и много български фолклорни елементи.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени