21.12.2017  Благотворителна акция събира средства за Отделението по хемодиализа

 
Източник: Обществен дарителски фонд - Сливен.
Позоваването на източника е задължително.
  

18 часа, галерия "Седем"


Болничното настоятелството при МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен и Фондация "Обществен дарителски фонд" организират благотворителен коктейл под надслов "Да дарим сигурност за пациентите на хемодиализа в Сливенска област". Събитието ще се проведе на 21 декември от 18 часа в галерия "Седем". Целта е събиране на средства за закупуване на нова апаратура за покриване нуждите на отделението.

Отделението по хемодиализа в МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен се грижи всеотдайно за своите пациенти от 21 декември 1981 година. Успешно изпълнява мисията живот с хемодиализа, като се стреми да намалява страданията на пациентите, връща им радостта от живота, чрез провеждане на качествени и ефективни диализи. Благодарение на квалифицираните грижи, пациентите са предпазени от социална изолация. Годишно се извършват 12 923 диализи, като за целта се използват 20 диализни апарата тип "Фрузиниус". В три дни от седмицата отделението работи на 3-сменен режим , а в останалите дни екипите се грижат за пациентите си на две смени. Три от апаратите в отделението са амортизирани и морално остарели, а броят на болните ежегодно нараства. В момента от периодична диализа се нуждаят 86 пациенти от общините Сливен, Твърдица и Котел. За да може да се осигури по-качествена медицинска грижа на своите пациенти, отделението се нуждае от закупуване на 2 броя апарати за хемодиализа.

!Нека заедно да отпразнуваме 36-ия рожден ден на отделението по хемодиализа и да обединим усилията си! Нека в навечерието на Коледа да дарим сигурност за нуждаещите се пациенти", е апелът на организаторите. Те призовават широката общественост, бизнеса и институциите в Сливен да се включат в инициативата.

Всеки може да направи дарение на следните банкови сметки:

Настоятелство при МБАЛ "Д-р Иван Селимински"-Сливен
ПИБ АД клон Сливен IBAN: BG 92FINV915010BGN0AX39 , BIC: FINVBGSF
Фондация Обществен дарителски фонд - Сливен
ПИБ АД Клон Сливен IBAN: BG05FINV91501216594115, BIC: FINVBGSF

Основание за превод: Отделение по хемодиализа.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени