"МАЙСТОРЪТ НА КОМЕДИЯТА"
– документален филм на България

Източник: КаменВоСтудио
Позоваването на източника е задължително.

Продуцент: КаменВоСтудио
Сценарист и режисьор: Камен Воденичаров
Оператор: Калин Иванов
Музика: Георги Красимиров Герасим.
  

Документален разказ за ролята на личността на учителя в процеса на изграждане на бъдещето на творците на театъра и киното.
В университета "Карнеги Мелон" в Питсбърг – САЩ, предстои дипломирането на най-новия курс млади таланти. Един от техните преподаватели, проф. Александър Илиев-Саша, специалист от България, им помага да намерят своя ключ към загадката " А сега накъде?"

"Чумата във Венеция" от Фламинио Скала е спектакълът, който проф. Илиев подготвя с дипломиращите се студенти. Стилът е Комедия дел арте. Пиесата е история за опита за завладяване на средновековна Венеция от османския владетел Сюлейман Великолепни. Младата религия на пророка Мохамед обгражда чрез корабите на султана свободната и просперираща република.

Ще успее ли завоевтелят да покори града-държава?

Това е въпросът на пиесата. Ще успеят ли бъдещите актьори да покорят сърцата на зрителите по света ? Това е въпросът на студентите. Коя е чумата на нашия век? Безпросветността, разликата в религиите, социалното неравенство, отсъствието на надежда и любов или липсата на чувство за хумор? Това е въпросът на филма.

За учителя и студентите намирането на верните отговори в образованието води до откриването на посланията в изкуството. Понякога и до червения килим пред театрални и филмови награди.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ТЕАТРАЛНИ ПОСТНОВКИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени