2.08.2017  Благотворително парти в подкрепа на Защитено жилище 2 в Сливен 

Източник: www.dariknews.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Благотворително парти в подкрепа на Защитено жилище 2 в кв. "Клуцохор" се проведе на 31 юли в парк-хотел "Централ" в Сливен. Събитието бе организирано от фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен" с финансовата подкрепа на Глобален фонд за обществени фондации, които са партньори в реализацията на добри каузи и проекти. Целта на благотворителното събитие бе да се съберат 1500 лв. за купуването на тента, люлка със сенник, маси и пейки, с които да бъде оборудван вътрешният двор за социалното заведение.

На партито присъстваха и част от младежите, които живеят в Защитеното жилище. Ръководителят на дома Маринела Николова сподели пред присъстващите, че в Защитеното жилище живеят 10 младежи, изведени преди време от дома в Кермен. "Мисията е възможна. Разбрахме, че това е начинът да се интегрират тези младежи, каза Николова. Екипът ни е много добър, разполагаме със социални работници и трудотерапевти. Нашата мисия е да правим тези деца щастливи и мисля, че успяваме. В нашия дом винаги ухае на вкусна храна, винаги се чува музика. Благодарим ви за жеста спрямо нас, и за желанието ви да направите двора на дома ни още по-красив и уютен". Две момичета от Защитеното жилище – Руска и Радка, поздравиха гостите на партито с песен на Тони Димитрова.

Благотворителното парти на ОДФ този път бе под надслов "Да се върнем години назад с помощта на Машината на времето". Затова и повечето от гостите бяха спазили дрескода и бяха облечени в дрехи, които са били на мода преди години. В залата имаше дори чавдарчета и пионерчета. Водещите на събитието Мартина и Василена припомниха на гостите най-забележителните факти и събития за всяко десетилетие от днешни дни до 60-те години. За музиката, създадена през всяко едно от тези десетилетия, се погрижи известният сливенски дисководещ Борис Беленски.

В благотворителния базар бяха подредени красиви копринени картини, бутилки с вино, украсени с контури, дървени купи с декупаж, специални вина, ръчно рисувани стъклени чинии, албуми с народни носии "Сръчността на българката", книги, издадени с помощта на ОДФ и др. Доста от предложените предмети бяха откупени от гостите. Няколко картини откупи случайно преминаващ през залата италиански гост на хотела. Всеки присъстващ на партито получи специален подарък: стъклено шишенце, в което имаше дълъг свитък с въпроси от Машината на времето, свързани с миналото. Като: "Спомняш ли си видеокасетите под наем?", "Имаш ли спомен за веселите ученически бригади?", "Гледал ли си индианските филми с Гойко Митич?" и стотици подобни въпроси.

По време на благотворителното парти се проведе и томбола с награди. Най-големите късметлии получиха срещу билетчето си от 2 лв. предмети от миналото като локум, крем "Дунавски вълни", плетени чорапи, желирани мечета, лимонови резанки, четка за бръснене и крем "Каро", слънчоглед във фунийка, бонбони "Кръц-кръц", "Теменужка" и "Черноморец", крем "Здраве" и др. Късметлиите, които спечелиха награди от билетчетата си по 5 лв., си тръгнаха с шалове от рисувана коприна, парфюми, екскурзии до Одрин, курсове по различни езици или компютърна грамотност и др.

Партито завърши с дискотека и няколко народни хора, на които се хванаха и младежите от Защитеното жилище. Целта на благотворителното събитие бе постигната - нужните средства бяха събрани от продажбата на куверти, от билети за томболата и от благотворителния базар. "С тези средства ще бъде купено нужното оборудване за вътрешния дом на Защитеното жилище, каза в края на партито председателят на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен" Дора Куршумова. Разговаряхме с управителя на фирма "In house", още утре всички неща ще бъдат в дома. Била съм в Защитеното жилище – тези деца си готвят сами, чистят си сами, всичко е в идеален ред, навън сами си отглеждат зеленчуци и подправки, правят си зимнина. Те са едно идеално семейство. Благодаря на всички, които се включиха в нашето парти. Сигурна съм, че можем да направим заедно още много прекрасни неща".  



Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени