5.08.2017  Национален пенсионерски събор "Карандила пее - 2017"

  
Откриване: 09.30 часа, м. Карандила, до Поч. база "Миролио"  

Самодейци от 50 пенсионерски клуба от цялата страна ще участват в XVIII Национален фолклорен събор-надпяване "Карандила пее", който ще се състои на 5 август /събота/ 2017 година. Това съобщи Пенка Симеонова, първи заместник-председател на Централния съвет на "Съюза на пенсионерите -2004". Събитието ще започне от 9.30 часа на поляната пред почивна станция "Миролио" в м. Карандила в Сливенската планина. На участниците в надпяването община Сливен е осигурила грамоти и сувенири. Специален гост на събора ще бъде известната народна певица Калинка Сгурова.

В надпяването ще се включат 42 колектива и близо 20 индивидуални изпълнители от различни краища на страната. Те ще се представят с по три изпълнения. Най-малкият участник в надпяването е 8 годишен, най-големият – 82 годишен мъж.

Община Сливен направи необходимата организация по обезопасяване на района за провеждане на събора. Теренът е окосен и обезпаразитен. Осигурен е превоз за самодейците - участници в събора. "Карандила пее" се организира от Община Сливен и "Съюз на пенсионерите 2004" - Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 ПРАЗНИЦИ И ФЕСТИВАЛИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени