8.07.2017  Възпитаниците на Найден Дойнов изнесоха два концерта

Арт-център "Седем"
.
  
Два концерта на възпитаниците на Училището по китара на Найден Дойнов се състояха на 8 юли в Арт-център "Седем". Самото училище вече е на седем години и двата концерта в Арт-центъра бяха част от седмия годишен концерт на неговите възпитаници. Над сто са китаристите, които са се обучавали в училището през тези години.

В първия съботен концерт участие взеха малките китаристи от училището, които са на възраст от 7 до 11 години. Всяко изпълнение бе посрещнато с бурни аплодисменти от многобройната публика, защото децата показаха много високо музикално ниво.

"По-голямата част от децата вече направиха една година от своето обучение и достигнаха ниво, в което могат да изсвирят добре солова пиеса, сподели ръководителят на Училището по китара Найден Дойнов. В концерта представиха пиеси, които сами си избраха, пиесите бяха от учебния материал, който изучаваме. Тези пиеси, освен, че са с учебна цел, имат и голяма художествена стойност, а децата ги харесват и изпълняват с удоволствие. Малките китаристи се справят с инструмента доста добре за годините си и по обща преценка и на родители, и на специалисти, вложените от тях усилия дават много добри резултати".

 
В следобедния концерт участваха големите китаристи от Училището по китара, които са на възраст между 14 и 18 години. Някои от тях вече са кандидатствали в музикални академии, а пиесите, които изпълниха, бяха част от концертния материал в световен мащаб. Сред изпълнителите бе и 18-годишният Илин Папазян от Езиковата гимназия в Сливен, който е носител на редица награди от конкурси и фестивали. "Започнах обучението си по китара в училището преди 6 години, сподели той. Училището ми дава качествено образование – не само уроци по музика и китара, но и уроци за живота. Дава ми, например, търпение, което е много важно, приемственост към останалите, тъй като в китарния ансамбъл "Кода" всички работим в екип. Смятам да продължа да се занимавам с китара и занапред, дори професионално".

Китарните концерти на Училището по китара на Найден Дойнов са част от "Творческо лято 2017" на фондация "Обществен дарителски фонд-Сливен". Фондът осъществява своята дейност с подкрепата на фондация "Работилница за граждански инициативи", с финансовата подкрепа на фондация "Чарлз Стюарт Мот".


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 КОНЦЕРТИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени