15.06.2017  Изложба "Багрене от природата – традиции и наука"

Източник: www.sliven.bg.
Позоваването на източника е задължително.
  

Изложба "Багрене от природата – традиции и наука" беше открита в Музея на текстилната индустрия в Сливен. Тя представя резултатите от проучвания, изследвания и експерименти по време на дейността на едноименния проект. Експозицията може да се види до края на месец август.

Директорът на музея Тони Димитрова обяви, че в проекта "Багрене от природата – традиции и наука" са се включили 30 деца от две сливенски училища - ОУ "Христо Ботев" и ОУ "Д-р Иван Селимински". В продължение на 10 месеца те са проучвали и документирали багрилните растения в региона на Сливен и практическите знания за растителните багрила в миналото. Резултатите от тяхната работа ще бъдат поместени в каталог. За своите усилия младите изследователи получиха грамота, а ръководителите на проекта - сертификат.

Изложбата представя осъществените дейности по проекта, резултатите от тестваните рецепти и самите растения. Участниците поставиха табелки за обозначаване на багрилните растения в двора на музея.

Проектът е подкрепен от Национален фонд "Култура". На откриването на изложбата присъства зам.-кметът по хуманитарни дейности Пепа Чиликова.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СЪБИТИЯ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени