3.04.2017  републикански финали по лека атлетика на ученическите игри

Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.
  

На стадион "Хаджи Димитър" в Сливен започнаха републиканските финали по лека атлетика на "Ученически игри 2016/2017" в групите на 8-10 клас, момичета и момчета. Те бяха открити от заместник-кмета Пепа Чиликова, която приветства и поздрави участниците за успеха, че са стигнали до този етап от състезанието. Чиликова предаде поздравите и на кмета Стефан Радев. "Нека най-добрите да победят", пожела тя.

Участие в проявата ще вземат около 200 състезатели от 20 отбора от страната. Най-добре представилите се на финалните състезания ще имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт. Първите стартове днес бяха на 100 м гладко бягане. Останалите дисциплини са скок на дължина, скок на височина, тласкане на гюле, 200м, 400м , 800 и 1500 метра. Главен съдия е спортната легенда Михаил Желев.

Републиканските финали по лека атлетика на "Ученически игри 2016/2017", които ще продължат и утре, се организират от Министерството на младежта и спорта, Българската асоциация "Спорт за учащи", Министерството на образованието и Областен клуб "Спорт в училище-Сливен".

На откриването присъстваха още Илия Илиев - гл. експерт в Министерството на младежта и спорта, заместник-председателят на Българската асоциация "Спорт за учащи" - Красимир Кръстев, Павлина Александрова - ст. експерт в РУО - Бургас и Силвия Никова - гл. експерт по спорта в Община Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени