3.04.2017  Най – добрите пилоти идват за планинско рали "Българка"

 
Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.
  

Най-добрите пилоти у нас идват за предстоящото през уикенда планинско състезание "Българка". Надпреварата е трети кръг от планинския шампионат, а нейни организатори са АСК "Булсим", съвместно с БФАС и Община Сливен. 4,2 км трасе е вече почистено, като организаторите се надяват да няма дъждове.

Спортният директор Пламен Иванов заяви: "Много труд положиха, както организаторите, така и пилоти от спортните клубове "Булским" и "Дианел", и много доброволци. Трасето отговаря на стандартите на състезанието. Надяваме се автомобилната надпревара да премине успешно, да няма инциденти и ще се постараем да осигурим максимална безопасност на пилотите, екипите и зрителите".

Спортният комисар Стефан Чолаков добави, че трасето е образец. "Всички, които преминават през този участък и пешеходци, и колоездачи и водачи на МПС ни поздравяват за това, което правим. За тях е удобно има видимост, през този общински път преминават и много товарни камиони и обраслия и тесен път прави участъка опасен. Сега пътят е подобрен", коментира Чолаков.

40 пилоти са подали заявка за участие в третия кръг от националния планински шампионат "Българка 2017". " Ще участват най-добрите пилоти в планинския шампионат на България", категоричен бе Стефан Чолаков. Сред тях са победителите от първия и втори планински шампионати Христо Манолов (Mitsubishi Lancer) и Илия Царски (Mitsubishi Lancer Evo IX).

Форлойфери са Тихомир Балевски – Субари Импреза, Радко Петров – Ситроен Саксо, Дилян Дженков – Пежо 106, Николай Хлебаров – Ситроен Саксо и Радослав Тодоров – БМВ М3.

Откриването на шампионата е на 3 юни, събота в 12 часа на площад "Хаджи Димитър" , а от 8,30 часа започва техническият преглед. В 14 часа в събота стартира първия от трите тренировъчни манша, а първият състезателен манш е в неделя в 10,30 часа.
Още снимки от старта на ралито на нашата страница във Facebook:






Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени