1.03.2017  Общинският кръг на ученическите игри в Сливен
продължава със състезание по бадминтон


Източник: sliven-sport
Позоваването на източника е задължително.
  

Общинският кръг на Ученически игри 2016/2017, които започнаха в началото на ноември, приключи в спортовете футбол, волейбол и шахмат. В тях взеха участие около 900 ученици от 68 училищни отбори. Последните баскетболни срещи ще се изиграят на 24 февруари.

Днес започва състезанието по бадминтон, което се провежда в СУ "Константин Константинов", съобщи Силвия Никова, гл. експерт "Социални дейности, здравеопaзване и спорт" в Община Сливен. Останалите спортове - тенис на маса и хандбал, ще приключат до края на месец февруари. Състезанието по лека атлетика ще се проведе през март.

Миналата учебна година отборът по лека атлетика при ППМГ "Добри Чинтулов" - Сливен спечели първото място на финалния етап и сега се подготвя за световното първенство във Франция в края на месец май. Игрите се провеждат в три възрастови групи в четири етапа, каза Никова.

Ученическите игри са основна изява в областта на ученическия спорт. Те са част от държавната политика за организиране и провеждане на състезания с оглед развитие на индивидуалните способности и дарования , както и дееспособността на учениците в областта на спорта.

Най-добре представилите се отбори от финалните състезания имат възможност за участие в Световните ученически първенства, организирани от Международната федерация за ученически спорт.

Ученически игри 2016/2017 се организират от Община Сливен, съвместно с Центъра за подкрепа на личностното развитие – Детски комплекс Сливен.


Празници, фестивали Театър Куклени спектакли Други представления
Концерти Изложби Спортни прояви Клубни мероприятия Още събития...
Месечен културен афиш Календар на събитията Изминали събития
 СПОРТНИ ПРОЯВИ   


<< Начало
Е-mail: tourism.sliven@gmail.com    
Copyright © 2024,  Инфо Туризъм Сливен,  Всички права запазени